Waarom ik zelf een back-up maak met Updraftplus?

Zelf een back-up maken van je website

Als je een website hebt, is het verstandig om te zorgen dat je regelmatig een back-up maakt van je website. Voor je website heb je een hostingpartij nodig en bij het kiezen van een hostingpakket is het verstandig om er op te letten of zij een back-up maken van je website. Is dat niet het geval, dan zul je er zelf voor moeten zorgen. Doen ze het wel, dan nog is het verstandig om het zelf ook regelmatig te doen. Waarom?
 
Nou, je moet niet alleen op de back-up van je hostingpartij vertrouwen. Het zal je maar gebeuren dat je website er om één of andere reden er ineens uit ligt. Hackers kunnen veel dingen, heel vervelend. Ook zij kunnen er voor zorgen dat je website niet meer in de lucht is en dus ben je niet meer zichtbaar op het internet. Ook als je in jouw ogen maar een ‘eenvoudige’ website hebt. Veiligheid staat voorop! Maar ook bij jouw hostingpartij kan iets mis gaan en wat dan?! Als ze back-ups maken, weet je vaak niet hoe vaak ze die maken en hoe lang die bewaard worden. Houd het dus in eigen hand!
 

Het updaten van alle plugins, thema etc.

Er zijn ook regelmatig nieuwe updates van alle plugins, het thema en van WordPress zelf die zijn gebruikt om je website te bouwen. Het kan zo maar zijn dat er in een plugin een bug zit of dat ze hem hebben geüpdatet/vernieuwd/extra beveiligd en als je die dan niet op tijd hebt geüpdatet of vervangen, dan heeft dat ook weer gevolgen voor je website.
 

Waarom mijn keuze op Updraftplus is gevallen (uiteindelijk)

Voor het maken van back-ups gebruikte ik de plugin Backupbuddy. Er waren echter te vaak problemen met Backupbuddy en dan moest ik sowieso al uitwijken naar Duplicator. Helemaal niet handig. Het leverde me soms een hoop frustratie op en dat vind ik zo zonde van mijn energie.
 
Toch ben ik van Duplicator overgestapt naar de plugin Updraftplus om back-ups te maken. Als je website nl. te groot is, dan lukt het met de plugin Duplicator ook niet altijd om een back-up te maken. Met de plugin Updraftplus heb je dat probleem niet en je kunt ook gemakkelijk een back-up terugzetten. Je kunt ook back-ups maken met FTP, maar dan moet je hier echt wel kennis van hebben.
 
Met Updraftplus kun je de back-up ook in de cloud zetten of op de server en je kunt de back-up ook nog naar jezelf mailen. En wat ook nog een leuk extraatje is, is dat het ook mogelijk is om back-ups in te stellen wanneer deze gemaakt moeten worden; dagelijks, wekelijks, maandelijks of zelfs om de 4 uur. Dat laatste is zeker handig als je bezig bent met je website, want als je veel aanpassingen maakt of hem aan het bouwen bent, dan is dat wel een aanrader. Zo zonde als al je harde werken verloren gaat als je geen back-ups hebt gemaakt en er gaat iets mis bij het uittesten van bijv. een plugin.
 
Zorg er wel voor dat je deze plugin goed instelt, zodat je naast de bestanden die op de server staan van je website (WordPress bestanden, alle uploads en plugins en het thema waarvan je gebruikt maakt) ook de database meeneemt in je back-up. Hierin staan alle instellingen die je doet op je WordPess website en alle artikelen die je heb geplaatst. Dit wil je dus echt niet kwijtraken!
 
Hoe vaak maak jij een back-up van je website? En welke plugin gebruik jij? Laat het me weten in de comments. 

2 reacties

  1. Pernate op 10/06/2020 om 00:10

    Hoi Chantal, ja ook ik maak met Updraftplus de backups. Jammer dat het soms niet helemaal goed gaat. Zeker als je 6 backups van 2 wekelijks wil bewaren. Updraft maakt ook het backup bestand op de server. Dus kan je al gauw ruimte te kort komen.
    Verder zeker perfect backup plugin.
    Belangrijk kijk altijd je backup logfile na als de melding binnen komt.

    • chantal op 11/06/2020 om 12:53

      Hoi Percy, dank voor de aanvulling. Ja klopt, altijd even checken. Je weet het nooit tenslotte.

Laat een reactie achter