Vakantiemodus uit. Werkmodus aan.

Zo de eerste werkweek zit er alweer bijna op en ik had er eigenlijk wel wat moeite mee om weer die werkmodus aan te zetten. Onze vakantie was ook zo leuk, dat ik eigenlijk niet terug wilde, maar ja, dat heb ik altijd als ik in Italië ben geweest. Ik ben namelijk echt helemaal gek op het land en dan vooral het eten; de pasta’s, pizza’s en vooral de desserts. Maar ook de taal en de manier van leven, maar ja is dat ook zo als je er zou wonen? Of is dat alleen maar wat ik zie als ik daar op vakantie ben? Hmmmmm….??? Ik vind het erg jammer dat ik de taal (nog) niet vloeiend spreek, maar ja met mijn ‘vakantie Italiaans’ kom ik al een heel eind. Daar kwamen ook wel ideeën opborrelen, dus die moeten ook ingang worden gezet en dus aan de bak! Girl power!

Ach ja, en als je dan weer terugkomt thuis, dan mag je weer aan de bak en dan kun je naast de huishoudelijke dingen, zoals de vakantiespullen opruimen en de was doen (bah), ook de post doornemen. Nu viel mijn oog op een social mediabericht dat je vooral niet in de volle werkmodus moet gaan doen. Nou dat klonk mij goed in de oren, dus dat heb ik ook gedaan!!

Met als resultaat:

  • Maandag ben ik lekker in mijn mailbox gedoken. Kijken wat er allemaal voor leuks binnen is gekomen en dan is die werkmodus er binnen een halfuur weer hoor! No problemo!!
  • Dinsdag heb ik de klanten gebeld die mij gemaild hadden en bij een klant gewerkt. Daarna heb ik ‘nog even’ mijn nieuwe collega WebAssistant’s persoonlijk gefeliciteerd met het behalen van hun certificaat bij Weblish tijdens hun certificaatuitreiking. Super gezellig! En wie mij kent, dan ga ik niet vroeg naar huis 😉 ! Ik sluit meestal mee af namelijk én dat zonder een druppel alcohol (hihi)!
  • Woensdag wat orde geschept in de chaos. Ook heb ik mijn ideeën die ik voor en tijdens mijn vakantie heb opgedaan maar eens genoteerd, zodat ik ze zeker niet ga vergeten. Zo jammer als dat soort dingen dan ook weer blijven liggen en wellicht nooit worden uitgevoerd…..
  • En vandaag (donderdag) heb ik wat onderhoud gepleegd voor een aantal websites die ik beheer, wat gebeld en advies gegeven en mijn administratie bijgewerkt. Ook heb ik mijn to-do-lijstje maar eens omgezet naar een prioriteitenlijst. Kortom: ik kan mijn 2e halfjaarplanning gaan aanvullen met dingen die op mijn to-do-lijstje staan en er een deadline aangaan koppelen. Zo wordt het voor mij wat overzichtelijker.

Dus die werkmodus heb ik, zoals altijd, weer snel gevonden. Gewoon lekker bezig zijn! Heerlijk toch!?

vakantiemodus aan werkmodus aan
Werkt dat bij jou ook zo? Of kun jij die werkmodus maar moeilijk vinden?
Heb jij andere manieren om je werk na een vakantie weer inzichtelijk te krijgen? Ik ben erg benieuwd!

Werkze weer allemaal en op naar de volgende vakantie!

Want ik zeg maar zo; “Ik werk om op vakantie te kunnen!”

Laat een reactie achter