Ontmoet de stille kracht achter Just No Worries!

Benieuwd met wie je nu eigenlijk te doen hebt?

Chantal van Mook - WebAssistant
Chantal van Mook

WebAssistant/Virtueel Professional

Mijn verhaal

In loondienst

Ruim 13 jaar heb ik gewerkt als juridisch secretaresse c.q. office manager in de advocatuur. Daar typte ik veel correspondentie en processtukken uit, was ik de rechterhand van meerdere advocaten waarvoor ik alles van a tot z regelde. Daarna heb ik 6 jaar in de accountancy als office manager c.q. personal assistant gewerkt. In loondienst had ik naast mijn dagelijkse werkzaamheden ook de verantwoording om verschillende secretaresses in te werken, heb ik leiding gegeven aan het secretariaat, maar dit alles smaakte naar meer of juist anders.

Ondernemerschap

In 2013 ben ik voor mezelf begonnen. Logischerwijs ben ik toen als freelance (juridisch) secretaresse/office manager en eventmanager aan de slag gegaan. Ik wilde heel graag in de keuken kijken van andere bedrijven en me voor hen nuttig maken. In loondienst had ik al de nodige personeelsuitjes, etc. georganiseerd. Ook privé organiseerde ik de nodige familie-uitjes, dus leek me dit een mooie combinatie. Ik heb dan ook diverse (advocaten)kantoren ondersteund en heb diverse events (groot en klein) georganiseerd of ondersteund. Ook privé was ik regelmatig werkzaam als vrijwilliger bij events. Hier kwam ik al in aanraking met het up-to-date houden van WordPress websites.

Van secretaresse naar Virtueel Professional in webdesign

Toch merkte ik dat het werk steeds meer richting dé online wereld ging. En ik ga graag met de tijd mee en dus heb ik me in 2016 omgeschoold tot Virtueel Assistent door de opleiding te volgen bij Petra Fehring van de Academie voor Virtueel Assistenten.

Ik wilde mijn website ombouwen naar een WordPress website, dus heb ik een WordPress cursus voor beginners gedaan en dit smaakte naar meer. Om mijn skills en diensten uit te breiden heb ik de opleiding gedaan tot WebAssistant. Daar besloot ik dat ik mezelf meer wilde gaan toeleggen op het bouwen en onderhouden van WordPress websites, het ondersteunen van webinars en het bouwen van online trainingsomgevingen/leeromgevingen/e-learningplatforms. Ik vond het werken met WordPress zo leuk, want ik ontdekte dat ik ook hier mijn creativiteit in kwijt kon. Ik heb heel wat oefensites gemaakt om maar uit te vogelen wat ik allemaal met het thema Beaver Builder in WordPress kon maken.

Maar wat ik ook ontdekte is dat online ondernemers graag hun producten/diensten willen promoten. Niet alleen via social media, maar ook door het geven van webinars. Dus heb ik me nog meer verdiept in de tools voor het geven van webinars en hoe ik de online ondernemer in dit traject (voor, tijdens en na afloop) kan ondersteunen bij deze nieuwe manier van presenteren/workshops geven. Hiervoor heb ik de VA Special opleiding van Anita Faber gevolgd.

Ook ben ik me meer gaan verdiepen in het maken van online leeromgevingen. Tijdens mijn opleiding tot WebAssistant werkte ik met WordPress en Learndash, maar niet alle online leeromgevingen zijn voor deze tool geschikt. Het ligt er namelijk heel erg aan wat je met jouw online e-learningplatform wil, dus ook hiervoor ben ik me meer in andere online tools gaan verdiepen en dat leerproces is nooit klaar.

Doordat ik me op deze zaken ben gaan toeleggen, kun je dus bij mij, jouw Virtueel Professional in webdesign, terecht en heb ik mijn werkzaamheden als freelance juridisch secretaresse/officemanager/eventmanager/Virtueel Assistent gestaakt.

Hey, valt dat even tegen; geen tante Es typetje!

Nope. It's just me.

Ik ben een Brabantse; gewoon mezelf, nuchter, maar wel vrolijk en een met humor. Ik neem mijn werk serieus, maar houd er wel van om het luchtig te houden.

Hier sta ik voor

Het hebben van een klik

Ik vind het super belangrijk om een goede klik te hebben met mijn klanten. Zonder de juiste klik is het gewoon niet lekker werken. Als je elkaar begrijpt en respecteert, dan werkt het zoveel fijner en ontstaat er een toffe samenwerking waar we allebei de vruchten van plukken.

Samen werken

Ik werk het liefste samen met ondernemers die weten wat ze willen. Ik begrijp dat je niet alles weet en dat hoeft ook niet, daar heb je mij voor, maar het doel/resultaat weet je. Ik denk met je mee, geef suggesties en als jij dat idee of die suggestie niks vindt, dan moet je dat gewoon zeggen. Wie weet, hebben we er allebei een andere visie op en dan kunnen we samen kijken of het uiteindelijk wel een goed idee is. Óf niet..... Geen probleem. Het moet voor jou goed voelen en werken voor je bedrijf.

Gunfactor

Ik werk het liefste samen met ondernemers die een ander ook wat gunnen. We willen tenslotte allemaal een succesvolle onderneming en jij hebt jouw talenten en ik de mijne, maar samen kunnen we elkaar helpen en versterken. Daarom werk ik ook samen met andere VP's en ondernemers, omdat zij mijn klanten kunnen helpen met het groeien van hun bedrijf en ik hen weer. Dat is toch super mooi!

Levensgenieter

Ik wil genieten van het leven. Er is meer dan alleen werken tenslotte! Ik ga graag op vakantie samen met mijn vriend en dus werk ik en doe ik dat wat ik leuk vind. Om mijn werkdag te beginnen, drink ik graag een latte macchiato (het liefst met karamel). Ik vind Italiaans eten echt heerlijk en vier daar graag mijn vakantie. Ik houd van ijsjes, veel zoete dingen, worstenbrood en van Bossche bollen. Dat is natuurlijk echt Brabants. Houd van humor, droge humor, en als je mijn mening wilt, dan zal ik ook eerlijk zijn en zeggen hoe ik er over denk. What you see, is what you get!

2015-04-29-21-04-14

Virtual Stars team

Teamlid van het Virtual Stars Team.

Chantal van Mook is lid van de VP Club Exclusive. De VP Club Exclusive is een online lidmaatschap voor virtueel assistenten/professionals die graag gezamenlijk de krachten willen bundelen en zichzelf willen ontwikkelen.

Chantal van Mook is lid van de VP Club Exclusive. De VP Club Exclusive is een online lidmaatschap voor virtueel assistenten/professionals die graag gezamenlijk de krachten willen bundelen en zichzelf willen ontwikkelen.