VOOR MENSEN DIE CORONA HEBBEN GEHAD, DIE IN BEWEGING WILLEN KOMEN  EN BLIJVEN

DOOR TE WANDELEN IN DE NATUUR

VOOR MENSEN DIE CORONA HEBBEN GEHAD, DIE IN BEWEGING WILLEN KOMEN EN BLIJVEN
DOOR TE WANDELEN IN DE NATUUR

Nature Walk

Ontdek hoe heerlijk het is om met een klein groepje ca 60 min. te wandelen in de natuur, zodat je je fitter en lekker in je vel gaat voelen.

NIEUWE DATUM VOLGT IN OVERLEG

Herken je dit?

 • Je hebt corona gehad en je wilt je energie opbouwen
 • Je bent herstellende van corona en wilt meer bewegen met gelijkgestemden
 • Je wilt bewegen en niet meer uren op de bank doorbrengen
 • Je merkt dat je een stok achter de deur nodig hebt om ook echt te gaan
 • Je hebt - zogezegd - een (liefdevolle) schop onder je kont nodig
 • Je vindt het moeilijk om het in te plannen
 • Je krijgt een vriend(in) of je partner niet ervan overtuigd om mee te gaan
 • Je wilt meer bewegen maar zelf haak je ook te snel af
 • Je wilt meer bewegen maar je hebt geen zin om te lopen in de regen
 • Je wilt jezelf uitdagen om langer dan 45 min. te wandelen en zoekt gelijkgestemden

Je bent hier echt niet alleen in!

HOE ZOU HET ZIJN ALS....

 • ik jou die stok achter die deur biedt, zodat je weer wat meer in beweging komt? 
 • je mensen om je heen hebt, die het ook leuk vinden om in een klein groepje te genieten van de natuur? 
 • je mensen om je heen hebt die ook (een vorm van) corona hebben gehad en die jouw verhaal, jouw weg naar herstel (her)kennen. Mensen die ook zo hard aan het knokken zijn aan de weg naar herstel?
 • je na afloop van de wandeling rete trots bent op jezelf, omdat je gewoon kei goed bezig bent.

BEN JE KLAAR OM OP EEN LAAGDREMPELIGE MANIER MET GELIJKGESTEMDEN MEER TE GAAN BEWEGEN IN EEN KLEINE GROEP?

DAN IS NATURE WALK ECHT IETS VOOR JOU!

hiking-1149985_1920
marigold-1522592_1920 zwart wit

Mijn insteek van de Nature Walk is om jouw wereld een beetje mooier te maken. Ik zie graag dat je écht resultaat behaald door met me mee te wandelen. Dat je het misschien nog wel leuk gaat vinden om te wandelen, te bewegen. Heb je behoefte aan een korte pauze, dan doen we dat (niet te lang), zodat je niet voortijdig afhaakt. Ik zorg dat er iedere keer -dat je meeloopt- een andere route is, zodat het lekker gevarieerd blijft. Op die manier kom je ook nog eens ergens anders dan jouw vertrouwde omgeving en blijf je in beweging. Het oog wil tenslotte ook wat. 😉 Wil je wel dezelfde route lopen om te kijken of je al vooruitgang boekt? No problemo! Ook daar sta ik voor open. Geef het gewoon even aan.

Voorlopig blijft het alleen bij wandelen, maar wie weet verzin ik in de toekomst nog wel een andere activiteit die we ook zouden kunnen gaan doen. Gewoon om dat het kan!

“Wandelen is even alles laten lopen.”

Jaap de Ruiter

“Wandelen is het beste medicijn.”

Hippocrates

Chantal van Mook

Hi, ik ben Chantal van Mook, 43 jaar en ik maak graag de wereld een beetje mooier. Organiseren en dingen regelen vind ik leuk. Toen ik voor mezelf begon in 2013 hielp ik verschillende organisaties bij het neerzetten van kleine en grote events; van een familiedag tot sportwedstrijden.  Ook werkte ik als freelance juridisch secretaresse/officemanager/PA voor advocaten en accountants. Als snel merkte ik dat online werken de toekomst werd en heb ik me omgeschoold tot Virtueel Professional. Daar kwam ik er achter dat ik websites bouwen ook erg leuk vond. Ik kon daar een stukje van mijn creativiteit in kwijt. Dat vroeg om meer kennis. Wat leidde tot WebAssistant. Nu bouw ik voor ambitieuze (kennis)ondernemers, coaches en trainers hun website en/of online leeromgeving.

Ook heb ik sportiefwandellessen gegeven bij een Sport & Lifestyle school. Daarvoor had ik een interne opleiding gevolgd. Ook ben ik vrijwilliger geweest bij een atletiekvereniging, een belangenvereniging voor popmuzikanten, een danssportbond en Serious Request.

Het afgelopen jaar (2020-2021) is er zoveel veranderd in mij. Ik had een pauze ingelast om meer bij mezelf te komen, ik was mezelf helemaal kwijt. Ik zag allerlei beren op de weg. In oktober 2020 kwam corona bij mij op visite en die vond het nodig om te blijven plakken. Het herstel was op z'n zachtst gezegd erg moeizaam en na 8 maanden kon ik weer meer ondernemen. Ik kan me steeds meer focussen en heb steeds meer energie. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Ik ben ook nu nog steeds herstellende en kijk naar wat ik wel kan. Het verschil tussen eind 2020 en nu is groot. Ik kan weer wandelen (120 min.), kan gaan suppen (en een tochtje maken van 2 uur) en fietsen (op een elektrische fiets), wat langer werken en boek dus echt vooruitgang. De angst om nog een keer corona te krijgen, die is er nog wel. Daarom hecht ik heel erg aan de coronabasisregels. (Handen wassen, 1,5 meter afstand houden, werk zoveel mogelijk thuis, vermijd drukte en bij klachten thuis blijven).

Het valt mij op dat mensen wel willen bewegen en het moeilijk vinden om in beweging te blijven. Men is op zoek naar een stok achter de deur. Dat herken ik als geen ander. Ik ben/was de Queen of making excuses! Ik zei altijd: '....., ja maar ..................). Geloof me, ik ken ze allemaal. Totdat ik dacht Dit kan en moet anders!

Ik ben mijn grootste zelfsaboteur. Ik ben degene die al die gedachten in mijn hoofd creëert. Ik en ik alleen kan hier verandering in brengen en dat gun ik jou ook. Als jij iemand nodig hebt die zegt; 'Kom op, we gaan toch op pad!', dan ben ik graag die persoon voor jou.

BEN JIJ KLAAR OM IN BEWEGING TE KOMEN?

We gaan gezellig met een klein groepje (min. 1 - max. 6 personen) wandelen in de natuur. Ik stippel een leuke/mooie route uit in de omgeving van Breda - Tilburg en we gaan er samen lekker op uit!

Jij hebt een stok achter de deur: weg van die bank en weg achter die computer – hup de natuur in!

Naast dat je lekker in beweging bent, is het ook fijn om je te omringen met gelijkgestemden. Al lopende leer je anderen kennen. Je krijgt misschien ook wel andere inzichten van andere die herstellende zijn van corona of die in een ander proces van verandering zitten. En dat misschien alleen al omdat je het over andere zaken hebt dan normaal gesproken.

Of misschien wil je wel gewoon even stil zijn, maar niet alleen … Het kan allemaal!

Voordat we vertrekken doen we wat rek- en strekoefeningen en na afloop ook. We willen geen spierpijn toch?! Eenmaal klaar geef je jezelf een paar extra flinke schouderkloppen, want je hebt het weer geflikt! Vol trots kun je naar huis en weer over gaan tot de orde van je dag. Of je ploft lekker op die, toch al eerst zo verleidelijke, bank en gaat lekker relaxen, bijkomen en trots zitten wezen. Kijk dit kan ik dus al wel!

Heb je er al zin in?

Coronaproof:

In verband met Corona wil ik de groep klein houden. Maximaal vijf mensen kunnen mee. (Met mij erbij zijn we dus met 6 personen). En uiteraard rekening houdend met de minimale afstand van 1,5 meter.

Bij ‘weer of geen weer’ gaat de wandeling gewoon door. Als het regent is het uiteraard handig om daar rekening mee te houden qua kleding. Mijn ervaring is dat het altijd meevalt.

Er is geen lunch inbegrepen dus neem je eigen lunchpakketje mee (als je dat nodig vindt). Neem ook zelf een flesje water of iets dergelijks meenemen.

Het lijkt mij leuk je te ontmoeten en samen op pad te gaan!

marigold-1522592_1920 zwart wit

Leuk als je mee gaat!

Voor de organisatie vraag ik een kleine vergoeding
voor het uitstippelen van een leuke/mooie route
om jou iedere keer een ander stukje van Breda, Tilburg e.o. te laten zien en
voor de koffie, thee en iets lekkers voor in de pauze/na afloop.

NATURE WALK

€ 6,00 per deelnemer/per wandeling
 • wandelen in de natuur
 • per wandeling een verschillend startpunt
 • incl. koffie/thee/iets lekkers
 • prijs is incl. BTW
Door de toestanden in Ukraïne, gaat de volledige opbrengst naar het goede doel.

Lopen

Een laagdrempelige loopgroep voor alle leeftijden (m/v) en ook geschikt voor beginners en voor diegenen die bijv. iets aan overgewicht willen doen. Het duurt een uur en vindt plaats in de omgeving van Breda-Tilburg. Kom in wandel-/sportkleding met goede wandelschoenen. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd voor de organisatie.

Nature Walk is een initiatief met als doel mensen die corona hebben gehad, die vast lopen in hun energie, in beweging te brengen die dat anders niet zo gauw zouden gaan doen. Het is dus laagdrempelig, ook wat betreft de kosten, slechts € 6,00 per keer (incl. BTW) dat je mee doet. Een vast ledenbestand is er niet, maar per wandeling zijn er max. 6 deelnemers. Ook bij 1 of 2 deelnemers gaat de wandeling gewoon door.  Gezelligheid staat voorop, maar we komen natuurlijk wel om te wandelen. Of we 'stevig' doorwandelen ligt aan het niveau van de deelnemers. We kijken dus ter plaatse wat mogelijk is. We nemen op tijd pauzes. Samen uit, samen thuis! En na afloop gaat iedereen met een voldaan gevoel naar huis. Ik zal je motiveren om de wandeling af te ronden.

Kenmerken van deze activiteit

Groepsactiviteit, 40+, 30+, 20+, 50+, 60+, Buitensport

Wat leuk dat je wilt gaan bewegen! Meld je aan via de 'Ja, ik doe mee' knop. Schikt de aangegeven datum op deze pagina je niet? Vul het aanmeldformulier Nature Walkietalkie in, zodat ik je op de hoogte kan houden van de volgende Nature Walk.

“Een pad ontstaat door erop te lopen.”

Zhuang Zi

HOE WERKT HET?

 • Nature Walk voldoet aan de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19.
 • Nature Walk combineert het in beweging komen en het vinden van gelijkgestemden.
 • Iedere Nature Walk neemt je mee langs verschillende leuke/mooie plekken in Noord-Brabant (Breda-Tilburg e.o.).
 • De Nature Walk is toegankelijk als je min. 45 min. kunt wandelen of uitgedaagd wilt worden tot (voorlopig) max. 90 min.
 • Het doorgeven van bepaalde zaken waar rekening mee gehouden zou moet worden tijdens de Nature Walk, kun je aangeven bij 'Opmerkingen' tijdens het bestellen.
 • Nature Walk kost per deelnemer € 6,00.
 • Sommige Nature Walks hebben andere prijzen per deelnemer. Dit zie je dan tijdens het bestellen.
 • Nog vragen? Bekijk onze veel gestelde vragen onder aan deze pagina.
Gutenberg

Veelgestelde vragen

Nature Walk is een wandeling in de natuur voor mensen die corona hebben gehad, die vast lopen in hun energie en die meer willen bewegen met gelijkgestemden of die in een ander (herstel)proces zitten en die min. 45 min. tot zeker ca. 60 min. kunnen wandelen.  

Voorlopig wordt de Nature Walk alleen in Noord-Brabant georganiseerd. Op Instagram en mijn website vindt je de datum, tijdstip en plaats/omgeving van de locatie van de eerstvolgende Nature Walk. 

Nieuwe Nature Walks komen beschikbaar op onze website. Abonneer je op de Nature Walkietalkie om altijd meteen op de hoogte te zijn van mijn nieuwste aanbod.

Nature Walk kost meestal € 6 (incl. BTW) per persoon per deelname. De meeste Nature Walks bestaan uit een wandeling van min. 45 min. tot ca max. 60 min. exclusief lunch/diner/andere drankjes, maar er zijn ook wel eens Nature Walks met wel drankjes en/of een lunch en/of diner en die zijn dan dus duurder. Je ziet de prijs van een Nature Walk bij het boeken. 

 • Daar zorg je vooral zelf voor door je altijd aan de (geldende) coronaregels te houden 😉 
 • Ik ben voorbereid op je komst en betaling heeft al plaatsgevonden, dus je kan meteen deelnemen aan de wandeling.
 • Houd afstand (1,5 meter), was je handen en schud geen handen en blijf bij klachten thuis. 
 • Bij ziekte of klachten, blijf thuis en meld je voor 9:00 uur af. Lukt dat niet, maak dan iemand anders blij met jouw reservering en breng de organisatie hiervan meteen op de hoogte.
 • Houd afstand tot iedereen die niet tot jouw huishouden behoort. Let vooral op als je ergens in een paadje loopt waar niet genoeg ruimte is; anderhalve meter is anderhalve meter!
 • Ontstaat er ergens drukte, laat de ander passeren/wacht even op gepaste afstand totdat je verder kunt. Of ga even een extra struikje om, heb geduld, zorg in ieder geval dat de afstand tot anderen altijd gewaarborgd blijft!
 • In geval van lunch: Laat één persoon bij de horeca de hapjes halen, terwijl de ander op gepaste afstand wacht.
 • Hapje (evt. + drankje) afgehaald? Loop door en blijf niet hangen voor de horecagelegenheid.
 • Houd afstand tot iedereen die niet tot jouw huishouden behoort. Let vooral op als je in de rij moet staan bij een horecagelegenheid om bijv. naar de wc te gaan; anderhalve meter is anderhalve meter!
 • Zorg dat je een mondkapje bij je hebt voor het geval dat ergens gewenst is om te dragen!
 • Volg altijd de aanwijzingen van de organisatie en/of het horecapersoneel op.
 • Zorg dat je afval netjes in een prullenbak belandt! Ook tijdens de wandeling. 
 • En verder...Gebruik je gezonde verstand.

Ja, je kan jouw deelname aan de Nature Walk verzetten naar een volgende datum. Laat het me via de mail even weten. Wat nog in het vat zit, verzuurt niet. 

Ja, je kan jouw aankoop annuleren. We storten dan het aankoopbedrag min € 1 annuleringskosten terug op je rekening.

Na het kopen van de Nature Walk ontvang je onmiddellijk per e-mail een bevestiging.

Je ontvangt min. 2 dagen van tevoren een e-mail met alle informatie over de eerstvolgende Nature Walk. Hierin vindt je dus het startpunt/locatie, parkeerinfo, etc. 

Mocht er een Nature Walk worden georganiseerd, waarbij bijv. ook een lunch zit dan is dit zeer nuttige informatie. Noteer eventuele (di)eetwensen en allergieën in het veld 'Opmerkingen' tijdens de bestelling.

Plekken op het terras van een restaurant zijn in beginsel NIET bestemd voor Nature Walk. Jouw koffie/thee/iets lekkers is om mee te nemen en verderop lopend, staand of zittend (tijdens een korte pauze) op te eten.

Indien er op een terrasplek is en je ter plekke kan reserveren (horeca bepaalt zelf of dit mogelijk is), dan kan je op een terras plaatsnemen, maar dan dien je wel zelf deze kosten te voldoen. Dit is niet bij de prijs inbegrepen, tenzij anders vermeld bij de Nature Walk-bestelling.

Jazeker, leuk! Geef dat even aan bij de bestelling/boeking, dan kan ik rekening houden met de 'iets lekkers' voor bij de koffie/thee. Als je meerdere kinderen wilt laten meedoen, dan kunnen ze wellicht samen delen en koop je bijvoorbeeld één kaartje voor twee kinderen. Neem even contact op hoe en wat ook als je twijfelt. Ik kan me ook voorstellen dat er juist mensen zijn, die het juist even fijn vinden om even weg te zijn van. Mocht dat het geval zijn, neem even contact op om te vragen of er al aanmeldingen zijn met kinderen, dan komen we daar vast samen uit. Laat het me in ieder geval per mail weten in beide gevallen, dan kan ik daar rekening mee houden en wellicht voor in de toekomst ook meer wandelingen aanbieden die met en zonder kinderen zijn. 

Ja natuurlijk! Wees welkom! Hoe meer zielen, hoe meer vreugde! 

Voor jou is deze wandeling bedoeld! Je kunt het zelf het beste beslissen. Bij twijfel neem even contact op met jouw huisarts of fysio-/ergotherapeut en luister daar naar. Kun je al zeker 45 min. wandelen in jouw eigen omgeving en durf je de uitdaging aan om langer te gaan wandelen, dan ben je van harte welkom. Houd wel rekening met het feit dat je ook nog moet reizen, wat ook energie van je vraagt. De keuze laat ik aan jou. Wees verstandig. Een bezemwagen is er nl. niet. 

Dat kun jij zelf het beste beslissen. Bij twijfel neem even contact op met jouw huisarts of fysiotherapeut en luister daar naar. Als je zwakke enkels hebt of last hebt van hielspoor (ik noem maar wat), dan kun je daar rekening mee houden. In de natuur wandelen wil niet altijd zeggen dat je een harde ondergrond hebt. Het wisselt nogal, dan weer verhard dan weer onverhard. De keuze laat ik aan jou, maar wees verstandig. Trek in ieder geval goede wandelschoenen aan. Een bezemwagen is er nl. niet. 

Stuur me een mail en ik zal er zo spoedig mogelijk op reageren.

marigold-1522592_1920 zwart wit

Leuk als je mee gaat!

Voor de organisatie vraag ik een kleine vergoeding
voor het uitstippelen van een leuke/mooie route
om jou iedere keer een ander stukje van Brabant (Breda-Tilburg e.o.) te laten zien en
voor de koffie, thee en iets lekkers voor in de pauze/na afloop.

NATURE WALK

€ 6,00 per deelnemer/per wandeling
 • wandelen in de natuur
 • per wandeling een verschillend startpunt
 • incl. koffie/thee/iets lekkers
 • prijs is incl. BTW

Door de toestanden in Ukraïne gaat de volledige opbrengst naar het goede doel.

Nature Walkietalkie

Op de hoogte blijven van Nature Walk?
Meld je nu aan, dan hoor je het als eerste.

Meer weten of een volgende keer meedoen?

Volg me lekker op Insta of stuur me een mailtje.

Nature Walk is coming!

YES, IK BEN ER BIJ!

NIEUWE DATUM VOLGT IN OVERLEG

© 2021 Just No Worries!  | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Scroll naar boven