Foto’s bewerken voor jouw website, social media, etc.

Soms heb je foto’s of afbeeldingen die je heel leuk/mooi vindt, maar ze zijn veel te groot voor jouw website of voor één van jouw social mediakanalen. Hierdoor verbruiken ze teveel ruimte en wordt het bericht super traag geopend. Dat wil je niet! Je wilt dat alles lekker snel geopend wordt en dus niet te veel ruimte in beslag neemt. Je moet je foto/afbeelding dus kleiner maken!

Maar ja HOE doe je dat en hoe houd je hem dan toch in juiste formaten?

Tools die je kunt gebruiken:

Pixlr

Ik werk daarvoor met het programma Pixlr. Gemakkelijk in gebruik en er zijn vele mogelijkheden.

Omdat ik er meerdere vragen over kreeg, heb ik het een en ander over Pixlr uitgelegd in mijn andere blog.

Canva

Canva is ook een veel gebruikte tool door Virtual Assistants en WebAssistants. Nou ja, de meeste online ondernemers kennen hem inmiddels wel. Met de gratis versie kom je al een heel eind. Je kunt ook jouw visuals delen met jouw team, zodat heerlijk samen kunt werken. Ook als je bijv. de achtergrond van één van je foto’s wilt bewerken, dan kun je dat met Canva doen (betaalde versie). Je kunt ook video’s maken, gratis weggevers zoals e-books, checklist, presentaties, etc. etc. Het is een veelzijdige tool. Ik raad hem je echt aan!

Remove.bg

Om de achtergrond van een foto te verwijderen kun je de tool Remove.bg gebruiken. Ideaal om even snel een nieuwe profielfoto te maken zonder die rare pinguïn op de achtergrond.

Smartmockup

Wil je een mooi plaatje voor jouw e-book/checklist maar dan in bijv. boekvorm? Of te wel een Smartmockup; zoals deze. Een hele goede optie om ook te gebruiken in jouw online academie. Tip: bestaat je e-book maar uit 5 pagina’s, maak er dan geen boekvorm van. Dat is een beetje scheef nl.

voorbeeld smartmockup

Deze optie zit (tegenwoordig) ook te maken in Canva.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis stockfoto’s

Ben je op zoek naar mooie gratis (stock)foto’s om voor jouw blog/story/post te gebruiken? Dan raad ik je aan om deze niet van Google afbeeldingen te plukken, want die zijn vaak niet rechtenvrij en de boetes die daar op staan, kunnen fors zijn. Gebruik dan liever één van deze rechtenvrije stockfoto websites waar je ze gewoon kunt uploaden.

Wil je nog meer tools tips? Houd mijn blogs in de gaten of volg me op social media.

Laat een reactie achter