Een online afsprakensysteem op jouw website

Door corona zijn ondernemers er wel meer achter gekomen dat het ondernemen via internet/het online ondernemen wel erg fijn is. Jouw agenda dan laten bepalen door jouw klant is iets wat je ook niet wil, maar je kunt wel de mogelijkheid bieden om een afspraak met jou online in te kunnen plannen.

Ik hoor het vaak; ‘Nee, ik wil zelf de controle houden over mijn agenda, dus liever niet zo’n online afsprakensysteem’.

Begrijpelijk, maar wat als jij nu bepaalt welke dag/welk dagdeel men wel via jouw website een afspraak kan inplannen? Ook dan kun jij de controle houden. Jij bepaalt welke dag of welk dagdeel/dagdelen men een online afspraak kan boeken. Je kunt bijv. gewoon aangeven op maandagmiddag/op woensdagen kunnen ze via mijn website een afspraak inplannen. De rest bepaal ik zelf! Da’s toch vet en super handig!

Je hebt verschillende afsprakensystemen waarmee je zoiets kunt realiseren, zoals;

  • Calendly ( met gratis versie 1 mogelijk, betaalde meerdere agenda’s te realiseren)
  • Book like a boss (betaalde plugin)
  • Amelia (betaalde plugin)

De afspraak staat meteen in jouw agenda en het is zelfs zo in te richten dat er meteen een bevestiging wordt gestuurd naar jou en jouw (potentiële) klant. Jouw (potentiële) klant kan het ook meteen in zijn/haar agenda laten plaatsen. Soms kun je nog extra informatie opvragen bij degene die de afspraak wil inplannen, terwijl ze de afspraak online maken.

Er kunnen zelfs mails verstuurd worden ter herinnering bijv. Wil je dat men betaald voor deze afspraak, dan kun je het ook inrichten dat ze vooraf/na het boeken meteen betalen. Dat betekent dat het vaak te koppelen is via bijv.  WooCommerce/Mollie, zodat de betaling gedaan kan worden. Toch zie je vaak dat een afsprakensysteem gebruikt wordt voor bijv. een gratis kennismakingsgesprek. Het is wel fijn om te weten dat een betaalde optie wel mogelijk is.

Je moet goed kijken naar wat je wilt met zo’n afsprakensysteem en/of het samenwerkt met jouw systemen die je al hebt, waar je nu al mee werkt (bijv. Google-agenda/Outlookagenda/etc.). Het is een kwestie van goed inrichten. Heb je hulp nodig, neem dan gerust contact met me op. Ik kijk graag met je naar de mogelijkheden binnen jouw WordPresswebsite.

 

Laat een reactie achter