Copyright goed op je website zetten

Een nieuw jaar

We zijn weer begonnen aan een nieuw jaar. Veel websitebouwers/-designers, net als ik, passen dan ook de Copyright Notice aan naar 2020. Helaas gebeurt dat niet altijd op de juiste manier. Vaak staat deze in de footer op je website. Het is handig om dit met een shortcode (die voor jouw thema op je website werkt) te doen. Door een shortcode te gebruiken verandert dit jaarlijks automatisch en hoef je het niet ieder jaar handmatig te doen. Wel zo handig! 😉

Zo ontbreekt er nog wat

© 2020 ‘Naam bedrijf’ is niet voldoende. Tenminste, niet om jouw gehele inhoud op je website te beschermen. Wanneer je enkel de 2019 in 2020 zou veranderen, zou je alleen content van jouw website beschermen die in 2020 is gemaakt. En dat is vast niet het geval!

Hoe dan wel?

Wat je dus wel dient te doen is zowel het oudste jaartal van publicatie als het nieuwste jaartal op te nemen. Heb je dus een website gebouwd in 2017 dan zou het er dus zo uit komen te zien: © 2017 – 2020 ‘Naam bedrijf’.

Meer weten?

Wil je alles weten over de Copyright Notice? Charlotte Meindersma van Charlotte’s Law legt het je haarfijn uit in haar blog.

Is jouw website al aangepast? Check het eerst en vraag het aan jouw websitebouwer/-designer. Heb je hulp nodig? Stuur me een bericht en ik help je graag.

Laat een reactie achter